Deel dit artikel
-

Media Distillery breidt uit naar België

Technologiebedrijf Media Distillery heeft de activiteiten op de Belgische markt opgestart en sloot een samenwerking met persbureau Belga. De mogelijkheden tot uitbreiding naar andere landen wordt verkend.

“Belga is onze launching partner. Ze doen al aan monitoring van kranten en tijdschriften en voegen daar, met onze technologie, nu ook audio en video aan toe”, licht directeur Roland Sars van Media Distillery toe.

Zijn bedrijf ontwikkelde technologie waarmee het de inhoud van audio en video, oftewel: radio en televisie, kan ‘lezen’ en inhoudelijk analyseren. Zo werd voor de afgelopen parlementsverkiezingen bijvoorbeeld Lijsttracker.nl gebouwd die liet zien welke lijsttrekker hoeveel tijd op televisie kreeg. Een simpele vingeroefening voor de startup.

In België ontvangt het systeem nu de signalen van vijftig landelijke en regionale radio- en tv-zenders. Zo wordt dagelijks bijna duizend uur opgevangen en taalkundig geanalyseerd en daarmee gereed gemaakt voor monitoringdiensten, interpretaties en zelfs nieuwe producten.

“Met verscheidene partijen in Hilversum en België zijn we nu in gesprek om bijvoorbeeld BN’ers, sporters of artiesten te monitoren. Al hun actuele verschijningen op radio of tv zijn kunnen worden gebundeld.”

Een van de eerste klanten van Media Distillery is het Belgische Ammco, een media-analyse en -monitoringbedrijf. Dat kan nu ook RTV-analyses in het Vlaams en Waals aanbieden.

Sars, die vorig jaar in de startup investeerde en de positie van algemeen directeur verwierf, zoekt uitbreiding naar ander landen. Het oog is gevallen op Duitsland, Oostenrijk. Frankrijk en Denemarken. Daarvoor wordt de investering van de Nederlandse venture capitalfondsen Peak Capital en Vortex Capital Partners gebruikt. Zij staken zeshonderdduizend euro in Media Distillery.

Foto: Peter Harris (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond