Deel dit artikel
-

Media Distillery breidt uit naar Scandinavië

Het Nederlandse technologiebedrijf Media Distillery gaat werken voor YouSee, de grootste telecomaanbieder van Denemarken en onderdeel van TDC Group.

De onderneming uit Amsterdam gaat in beginsel zijn product EPG Correction leveren. Dat gaat de on demand-kijkers vertellen wat concrete begin- en eindtijd van televisieprogramma’s zijn. Honderdduizenden Denen die een programma willen terugkijken, hoeven niet meer vooruit te spoelen om het echte begin van een opname te vinden.

EPG Correction lijkt een eenvoudig product, maar ook dat is gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Net als de andere producten van Media Distillery worden op serverniveau beelden en teksten geanalyseerd om daadwerkelijk de inhoud van tv-programma’s te ‘lezen’ om ze te begrijpen.

Mediabedrijven, merken en communicatiebureaus betalen ervoor om massamedia als radio en televisie woord voor woord kunnen scannen op voor hen relevante uitingen.

YouSee, het grootste telecommunicatiebedrijf in Denemarken, rolt de nieuwe technologie gefaseerd uit over 130 televisiekanalen die 1,2 miljoen Deense aangesloten huishoudens onder de knop hebben.

Foto: jimakos2006 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond