Deel dit artikel
-

Media Markt opent online videotheek

Elektronicaketen Media Markt opent een online winkel waar consumenten speelfilms en later ook tv-series kunnen huren en downloaden.

De online videotheek opende gisteren de deuren in Duitsland. Films zijn te huur vanaf 1,90 euro voor een periode van 48 uur. Huurders mogen het werk op 5 apparaten binnen hun huishouden afspelen. Een koopfilm kost tot 9,90 euro en is te downloaden in Divx- of Flash-formaat, voorbewerkt door Nowtilus.

Betalingen vinden plaats via credit card, bankoverschrijving of prepaid kaart, die in de fysieke winkels van de keten te koop zijn.

Of het dochterbedrijf van Metro Group zijn online videotheek ook in andere landen wil openen, is niet bekend. Media Markt is buiten Duitsland ook actief in Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Griekenland, Spanje, Polen, Portugal, Hongarije en Italië.

Pas sinds het tweede kwartaal van 2010 heeft Media Markt buiten Duitsland twee webwinkels in bedrijf. De ene bevindt zich in Oostenrijk, de andere in Nederland. Hoe die winkels presteren blijkt niet uit het recente kwartaalverslag. De enige melding klinkt: “Deze online verkoopkanalen ontwikkelen zich goed”.

Wel is duidelijk dat Media Markt deze twee landen als de proeftuin ziet voor verdere Europese online expansie. Het is daarom niet uitgesloten dat het bedrijf ook in andere landen digitale videotheken zal openen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Mars Mertens

Dat was te verwachten, nadat het SATURN/MediaMarkt concern al in maart 2009 een belang had genomen in een digitale entertainment dienstverlener 24 7: http://www.247entertainment.com/. http://bit.ly/93ghw2

Koos Koets

Op zich al revolutionair dat je films ook kan downloaden, meestal zijn de maatschappijen niet zo happig op DRM vrije verspreiding.

Erwin Boogert - Emerce

Ik heb geen informatie over rechtenbescherming kunnen vinden, maar het lijkt me sterk dat ze per definitie afzien van DRM-technieken. Het gebruik van Divx, bijvoorbeeld, brengt niet met zich mee dat ze de werken onbeperkt kopieerbaar maken. Zie voor toelichting over antidiefstalbeveiliging de site van Divx http://bit.ly/aRxpTp

Koos Koets

Je hebt gelijk: "Kauf-Filme zur zeitlich unbeschraenkten Nutzung bietet Media Markt im DivX-Format an. Die genutzte DRM-Technologie erlaubt das Abspielen auf dem PC sowie bis zu fuenf weiteren Endgeraeten"  http://www.computerbase.de/news/internet/webdienste/2010/august/video-on-demand-plattform-von-media-markt/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond