Deel dit artikel
-

Media: Thuisbezorgd.nl koopt Duitse tegenhanger

Takeaway.com, exploitant van onder meer Thuisbezorgd.nl, zou zijn Duitse concurrent Lieferando voor miljoenen euro’s hebben overgenomen.

Dat meldt althans de site Deutsche-startups.de op basis van informatie uit of rondom het bedrijf. Takeaway.com zou met de overname van Lieferando.de de nummer drie speler op de Duitse markt voor thuisbezorgingen worden. De marktleider is het zelfstandige Pizza.de.

Directeur en eigenaar Jitse Groen onthoudt zich tegenover Emerce van commentaar op de informatie in de Duitse media. Op de Duitse markt is hij actief met het label Lieferservice.de.

Lieferando zou een maandomzet van tussen de 500.000 en 650.000 euro hebben en nog steeds rode cijfers schrijven. Het bedrijf werkt met durfkapitaal van verscheidene investeringsbedrijven.

De internationale speler Delivery Hero zou ook interesse in Lieferando hebben gehad. Ze zouden niet zoveel hebben geboden als Takeaway.com.

Een andere speler op de Europese markt voor thuisbezorgingen van maaltijden, Just-Eat, staat op het punt naar de beurs te gaan om daar ruim honderd miljoen euro op te halen.

Begin 2012 investeerde Prime Ventures dertien miljoen euro in Takeway.com voor diens verdere internationale uitrol.

Foto: Terry Presley (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

C. Valli

Ben benieuwd hoe thuisbezorgd enz om zal gaan met de nieuwe wet vanaf juni. Webwinkels mogen dan niet meer geld vragen voor hun transactiekosten dan het hun kost. Helaas vragen ze nu € 1,00 per ideal transacties. Kosten zullen vast € 0,25 zijn, dag dag winst. Op de rente waaraan de 30 dagen verdienen valt ook niks meer te halen..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond