Deel dit artikel
-

Mediabedrijf wijst uitgevers op kleine adverteerders

Zes online uitgevers, waaronder de Volkskrant en NRC handelsblad, bieden adverteerders de mogelijkheid om direct een rectangle te plaatsen bij een specifiek artikel voor een vaste termijn als een week of een maand. Het mediabedrijf achter de advertentiedienst meent hiermee vooral het adverterende midden- en kleinbedrijf aan te spreken.

De adverteerder kiest zelf het artikel waarnaast de rectangle getoond moet worden. Dit is sinds het begin van deze maand al mogelijk bij bijvoorbeeld Hyped.nl. Hier betaalt de adverteerder maximaal 75 euro per maand en 50 euro per week. Is de content ouder, dan zakt de prijs. De adverteerder is bij een nieuwsbericht van enkele dagen oud bij het plaatsen van een advertentie 30 euro kwijt.

Voor de overige vijf deelnemende online uitgeverijen, die zich doorgaans op grote adverteerders richten, wordt de dienst vandaag gelanceerd, zo laat mediabedrijf en start up Next2news weten. Naast Hyped.nl is het mogelijk om deze advertenties te plaatsen bij Telegraaf.nl, Volkskrant.nl, NRC.nl, Nieuwslog.nl en Managementsite.nl. Deze lijst moet op termijn worden uitgebreid.

IDG beproefde al eerder een nieuw inkomstenmodel dat op enkele vlakken overeenkomst toont met de dienst van Next2news. Bedrijven hebben sinds mei vorig jaar de mogelijkheid om tegen betaling hun persberichten te plaatsen op de websites van IDG Nederland. Hiervoor heeft de uitgever een dienst gelanceerd die commerciële persberichten koppelt aan redactionele nieuwsberichten van onder meer Webwereld.

Bron foto: trials and errors (CC)

Deel dit bericht

3 Reacties

redactiehulp

de link naar het mediabedrijf http://www.next2news.nl

MedicalFacts, Janine

Met openx kan je altijd al targetten op een woord of een serie woorden en dus kan je dan ook op het juiste artikel de juiste rectangle krijgen. Goed zaak dat steeds meer uitgevers net als MedicalFacts echt met klanten gaan meedenken

Wieger Waardenburg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond