Deel dit artikel
-

Mediahuis koopt Wayne Parker Kent

Het Belgische uitgeefconcern Mediahuis koopt via zijn Nederlandse dochter Telegraaf Media Groep alle uitstaande aandelen van online uitgever en exploitant Wayne Parker Kent.

Hoeveel voor de overname wordt betaald maken de partijen niet bekend. Zojuist maakten ze een intentieverklaring bekend.

Binnen de nieuwe constellatie wordt oprichter Slaven Mandic van WPK ook directeur Advertising bij TMG.

Sinds de zomer van 2017 hebben de bedrijven al een strategische samenwerking waarbij Mediahuis investeerde in de online uitgever (portfolio).

Marc Vangeel, CEO TMG zegt: “Het partnership waarbij wij samen met WPK een toekomstbestendige organisatie creëren die als een one-stop-shop fungeert richting de Nederlandse adverteerder, is een belangrijke stap voor TMG. De afgelopen periode heeft TMG onder de leiding van Harm van Veldhuizen hard ingezet op het centraal stellen van onze B2B-klant en het herstellen van het vertrouwen vanuit de markt. Dit heeft geleid tot een sterke verbetering van de resultaten. We zetten nu een volgende stap om een nóg creatievere en meer innovatieve aanpak mogelijk te maken en zo onze relevantie in de advertentiemarkt te vergroten.”

Wayne Parker Kent is een mediabedrijf uit Amsterdam met online merken als Want.nl, NSMBL.nl, Culy.nl, Manners.nl en Famme.nl. Mediahuis is een Belgische uitgever en eigenaar van Telegraaf, NRC, Media Groep Limburg en verschillende kranten in België.

Geld verdient de online uitgever met reclame en contentproducties voor merkadverteerders.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond