Deel dit artikel
-

MediaMarkt opent eerste Urban Mobility Store in Europa

Zaterdag 11 mei opent MediaMarkt haar eerste Urban Mobility Store van Europa in Antwerpen, onderin de iconische Antwerp Tower. Het nieuwe winkelconcept is volledig gefocust op lichte elektrische vervoersmiddelen. Er is een aanbod aan elektrische bikes, steps, scooters en wheels (skateboards en monowheels).

Het nieuwe winkelconcept van de elektronicaspecialist biedt daarnaast een service- en onderhoudsafdeling en zelfs laadoplossingen.

Met de opening van het nieuwe winkelconcept zet het van origine Duitse bedrijf een nieuwe stap in de ontwikkeling van een completere klantervaring in haar winkels.

De primeur gaat naar Antwerpen en die locatie is niet toevallig gekozen, want de al bestaande MediaMarkt-winkel in Antwerpen) nam 6 jaar geleden het initiatief om e-steps toe te voegen aan het assortiment. Door het groeiende aanbod en de succesvolle verkoop lanceert de elektronicaspecialist nu een volledig winkelconcept dat daarop is gericht.

De vraag naar lichte elektrische voertuigen is sterk gestegen en dat merkt ook MediaMarkt. De elektronicaspecialist zag de vraag naar e-steps in België toenemen. Daarnaast zijn er tussen 2021 en 2023 naar schatting 150.000 e-scooters verkocht via Belgische verkoopkanalen, waarvan Mediamarkt er iets minder dan de helft voor haar rekening nam. MediaMarkt verwacht dat deze trend zich verder blijft ontwikkelen. Tussen 2021 en 2023 waren de Antwerpse winkels goed voor een derde van alle e-mobility verkopen van MediaMarkt in België.

De reguliere winkel van MediaMarkt in Antwerpen, die zich eveneens in de Antwerp Tower bevindt, blijft bestaan. De afdeling met e-steps is daar vervangen door een groter aanbod aan Apple-producten. Het assortiment e-steps is verplaatst naar de mobility store en is daar verder uitgebreid.

Er zijn vooralsnog geen plannen om een soortgelijke winkel te openen in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond