Deel dit artikel
-

MediaMarkt opent ‘technologiewalhalla’ in Rotterdam

Rotterdam opent dit najaar zijn deuren op de bestaande locatie aan het Rotterdamse Binnenwegplein. Het wordt primair een ontmoetingsplaats voor technologieliefhebbers: fans van de modernste gadgets, variërend van smartphones tot drones.

Na Milaan is Rotterdam de tweede Europese stad waarin MediaMarkt dit concept lanceert.

De bestaande winkel aan het Binnenwegplein wordt momenteel grondig verbouwd. De nieuwe gevel en ingang worden voorzien van opvallende ledverlichting, waarmee passanten moeten worden verleid om de winkel te betreden. Ook binnenin verandert van alles. Naast een baristabar komen er ook tal van boutiques waarin de producten van gerenommeerde technologiemerken worden getoond en waar ermee geëxperimenteerd kan worden. In de boutiques worden elke dag live demonstraties gegeven, van notebook tot kookworkshop.

MediaMarkt Tech Village Rotterdam krijgt zo ook een veel groener karakter, onder meer dankzij opvallende green walls: muren vol planten die voor een warme en frisse uitstraling zorgen. En ook zullen er in de winkel reparaties worden uitgevoerd, waardoor de levensduur van producten wordt verlengd.

Buiten de winkel komt een ophaalautomaat te staan die 24/7 beschikbaar is.

Voor MediaMarkt is en blijft de fysieke winkel een belangrijk onderdeel van de omnichannelstrategie. In Europa rolt het bedrijf vier nieuwe zogenoemde store formats uit die elk een verschillende focus hebben.

MediaMarkt benadrukt dan ook dat andere typen winkels gewoon blijven bestaan. Zo zijn er kleinere winkels waarin de focus ligt op snelle reparaties en/of het afhalen van bestellingen. Ook zijn er winkels waar de nadruk ligt op gemak en de ervaring van het winkelen, net als de standaard formaat winkels die gericht zijn op klantadvies en het assortiment.

Foto’s Novembre Studio’s

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerard van Kooten

Wanneer gaat die open en kunnen we dan ook VR uitproberen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond