Deel dit artikel
-

MediaMonks en NEP storten zich op virtuele evenementen in coronatijd

Mediatechnologiebedrijf NEP en creatief digitaal productiebedrijf MediaMonks gaan als productiepartners virtuele en interactieve oplossingen voor grote wereldwijde evenementen ontwikkelen.

Hiermee spelen NEP en MediaMonks naar eigen zeggen in op de groeiende vraag naar virtuele evenementen in deze tijd waarin fysieke samenkomsten zoals congressen en andere evenementen niet mogelijk zijn.

Volgens directeur Ralf van Vegten van NEP is de markt abrupt verandert omdat fysieke events in hun huidige vorm niet meer kunnen plaatsvinden. NEP verhuurt niet alleen zijn studio’s op het Mediapark in Hilversum voor evenementen, maar heeft ook reportagewagens die worden ingezet voor liveregistraties van evenementen.

De twee bedrijven uit Hilversum zetten live event technologie, content distributie en hun expertise in de creatie van ‘immersive user experiences’ in.

NEP zal samen met zusterbedrijf Faber en productiepartners de studio’s, registraties, streaming en technische backbone verzorgen.

‘Het nieuwe platform biedt de mogelijkheid voor de organisatoren om technisch en visueel een hoogstaand virtueel evenement neer te zetten en hiermee te voldoen aan de hoogste verwachtingen van online bezoekers over de hele wereld,’ zo beloven beide partners in het persbericht.

NEP The Netherlands heette tot 2016 DutchView en richt zich op het (live) registreren van internet-, televisie-, radio- en muziekproducties. Dutchview is in 2002 ontstaan na de opsplitsing van het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB).

NEP speelde al eerder in op de veranderende marktomstandigheden door de vergaderzalen van Tribes te vertimmeren tot ‘high-end boardrooms met een studio setting, ideaal voor het organiseren van onder meer webcasts, webinars, en Algemene vergaderingen Aandeelhouders (AvA)’.

De gebruiker van de ruimte wordt volledig technisch ondersteund door NEP, en op hospitality niveau door Tribes. De centrale regie vindt plaats vanuit de regieruimte op het Media Park in Hilversum.

Foto NEP

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond