Deel dit artikel
-

MediaMonks en Remco Bos starten VentureFathers

MediaMonks CEO Victor Knaap en oprichter Wesley ter Haar zijn met oud-Hyvesbaas Remco Bos een investeringsaccelerator voor startups begonnen.

“Venture Fathers is niet zozeer een investeringsfonds als wel een venture builder. We helpen ondernemers hun bedrijf uit te bouwen door specifieke kennis toe te voegen zoals UX, design en techniek en zodoende een digitale transformatie tot stand te brengen”, aldus Remco Bos.

Een jaar geleden is het idee voor Venture Fathers geboren en de eerste drie investeringen hebben al plaatsgevonden, maar vandaag komen de oprichters er voor het eerst mee naar buiten.

“Venture Fathers is niet zozeer een investeringsfonds als wel een venture builder. We helpen beginnende ondernemers hun bedrijf op te bouwen. We nemen bijvoorbeeld een belangrijk deel van de business development over in ruil voor een aandeel”, aldus Remco Bos.

“Of we verzorgen de hele techniek. MediaMonks heeft daarvoor de mensen in huis én de capaciteit om dat te doen.” De lancering van Legalmatters.com vorige week was daar een voorbeeld van. De oprichters brengen de juridische kennis en de bedrijfsvoering in, MediaMonks bouwde het internationaal schaalbare platform.

VentureFathers hoopt ieder jaar rond de vier of vijf deals te doen. Victor Knaap: “MediaMonks heeft de capaciteit om dit soort projecten te doen en het is interessant om met gedreven ondernemers aan hun bedrijf te helpen bouwen. We merken dat ook de reclamebureaus waarmee we werken steeds meer naar product- en servicesoplossingen op zoek zijn, dus dit sluit er naadloos bij aan.”

Bos: “Over een paar weken ga je meer van ons horen”, klinkt het vanaf de Keizersgracht in Amsterdam. “We leveren een bijdrage aan de groei van de Nederlandse startup- en techscene en bieden met VentureFathers een platform waarmee ze toegang hebben tot de beste designers en developers van Nederland.”

Foto: Edward Dalmulder (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond