Deel dit artikel
-

MediaMonks sluit aan bij Amazons Climate Pledge

S4 Capital, het moederbedrijf van MediaMonks, sluit aan bij het internationale initiatief The Climate Plegde. Het bedrijf wil branchegenoten uit de creatieve en marketingbranche laten zien hoe een Co2-neutraal bedrijf te worden.

Vandaag werd bekend dat weer twintig grote bedrijven beloven om tien jaar sneller dan ‘Parijs’ klimaatneutraal te worden. Dat is in 2040, vanaf nu over negentien jaar.

The Climate Pledge is een initiatief van Amazon en Global Optimism. Tot op heden hebben 53 organisaties het convenant getekend.

S4 Capital meldt er op zijn eigen site nog niets over. In grote lijnen is echter wel bekend welke verplichtingen het aanneemt. Daaronder: met vaste regelmaat de uitstoot van broeikasgas meten en rapporteren met het jaar 2020 als de basis en het formuleren van een strategie naar klimaatneutraliteit. De derde belofte is om elke resterende Co2-uitstoot te compenseren.

“S4 Capital realiseert zich welke rol het speelt bij het transformeren van merken en zal zich daarom een voorbeeldfunctie innemen richting de creatieve en marketingindustrie.”

Weinig bedrijven in de Nederlandse digitale industrie, daaronder ook de e-commercesector, hebben een klimaatstrategie en laten zich daar routinematig over uit.

Foto: Maher Najm (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond