Deel dit artikel
-

Mediapark Hilversum naar vastgoedonderneming Pinnacle (Prins Bernard Jr)

Het Mediapark in Hilversum is voor een onbekend bedrag verkocht. Eigenaar Europa Capital heeft overeenstemming bereikt met Pinnacle, een Amsterdamse vastgoedonderneming waarvan prins Bernhard jr. een van de aandeelhouders is. Geruchten over de verkoop gingen al langere tijd.

‘Er is een einde gekomen aan de onzekerheid met betrekking tot de toekomstig eigendom van het Mediapark, daar ben ik blij mee’, laat wethouder Wimar Jaeger weten in een eerste reactie aan onder meer de Gooi en Eemlander. ‘Het is positief dat de ontwikkelde visie op het mediapark een stevige basis heeft gelegd voor optimisme over de toekomstige mogelijkheden van het park. Het heeft een gewenste impuls gegeven aan het verkoopproces. Wij zien uit naar een goede samenwerking met de nieuwe eigenaar om het mediapark om te vormen naar een toekomstbestendig en levendige bedrijfscampus voor de creatieve digitale media industrie.’

Pinnacle beheert grotendeels het vastgoed van Prins Bernhard van Oranje-Nassau, wiens onroerendgoed-portefeuille alleen in Amsterdam bijna 350 adressen omvat. Partners in Pinnacle zijn Menno de Jong en Coen Groeneveld. Het bedrijf verbouwde de voormalige ING-kantoren aan het Amsterdamse Westerpark tot woningen. Daarnaast zit het bedrijf in appartementen, flats en winkelcentra.

Bernhard, de tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, wordt al langer ‘zakenprins’ genoemd. Hij was ook enige tijd actief in de e-commerce met shop.nl. Via dit onlinewarenhuis wordt van alles verkocht: van reizen tot cd’s en boeken. Hij is ook oprichter van Clockwork, een internetbedrijf dat voor miljoenen wordt verkocht aan verzekeraar Achmea en nog later aan automatiseerder Ordina.

Het Mediapark omvat ruim 150 duizend vierkante meter bedrijfsruimte voor mediagerelateerde bedrijvigheid.

Deel dit bericht

1 Reacties

Roderick

Shop.nl ? Dat wordt geforward naar Coolblue.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond