Deel dit artikel
-

Mediaplatform RUMAG krijgt een tweede kans

Mediaplatform RUMAG krijgt een tweede kans nu een aantal merkrechten is verkocht. Moederbedrijf Just Another Media Company en RUMAG ging eind mei failliet en laat verliezen tot 10 miljoen euro achter, meldt RTLZ.

Just Another Media Company (JAMC) werd opgericht in de zomer van 2021 door een groep mediaondernemers en investeerders, onder wie presentator Humberto Tan, Kees de Koning van het muzieklabel Top Notch en Bert Habets, ex-topman van RTL Group.

JAMC ging van start met een handvol sociale mediaplatforms, waaronder het bekende RUMAG. Dit bedrijf boekte mediasuccessen met onder meer grappige spreuken, met de voor het bedrijf kenmerkende punten achter elk woord. Andere onderdelen waren ParraTV van Fares Masharawi, Darum van Dennis Gerritsen en ComplexNL.

Nu blijkt er nooit één cent winst te zijn gemaakt. In het ruim driejarige bestaan boekte het bedrijf 6,9 miljoen euro verlies.

In april stapte directeur Michel Palmen op. Eind mei gingen JAMC, RUMAG en een ander dochterbedrijf failliet. 27 werknemers en 12 zzp’ers verloren hun baan.

Deel dit bericht

2 Reacties

Krans Jansen

Daar gaat je baan. Dan is het zo in een keer van de baan. Baan banaan. Vraan vranaan. Het is toch een kapotte stoel, daar komt het iig wel op neer. Mijn buurman is een beetje lelijk.
Dat wordt heerlijk batsen.
Ik zwaai ondertussen even naar je moeder.

Seb

gaat.m.niet.worden
De hype van het platform is al een tijd voorbij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond