Deel dit artikel
-

Mediastart-up koopt zwangerenforum

De nieuwe site Mamalove.nl heeft net voor de jaarwisseling Forumvoorzwangerevrouwen.nl gekocht. Het bedrijf van onder meer de mede-oprichter van Werkspot.nl wil redactie, social en e-commerce combineren.

Sinds een aantal maanden treffen Willem Verheijen, Rienk Miedema en Mathijs Visser de voorbereidingen voor hun nieuwe initiatief. Met de overname van Forumvoorzwangerevrouwen.nl en de opening van Mamalove.nl zetten ze de eerste concrete stappen.

Het is niet bekend hoeveel geld met de overname van het particulier onderhouden initiatief is gemoeid.

Mamalove.nl is een redactionele site. Het aangekochte forum moet de stem van de gebruiker laten horen.

Het bedrijf richt zich op zwangere vrouwen en jonge moeders. Jaarlijks worden er rond de tweehonderdduizend baby’s in Nederland geboren en naast een paar gevestigde mediapartijen in dit segment zijn er geen nieuwe toetreders. Daar willen de ondernemers verandering in brengen.

Miedema was ooit eigenaar van oprichter en mede-eigenaar van Mamaenzo.nl. Verheijen was mede-oprichter en CFO van Werkspot.nl en Visser was tot voor kort de CCO van onlinemarketinggroep Happy Horizon.

Hoewel anders doet vermoeden is niet een babybox het eerste concrete product van het bedrijf, maar papieren boeken. Kinderboekerij.nl is namelijk ook onderdeel van de mediagroep-in-wording. Commercieel directeur Visser: “Naast commerciële partners in de vorm van advertentiemogelijkheden, leadgeneratie en gesponsorde content hebben we als eerste e-commerceproduct gekozen voor kinderboekenverkoop. Dit past perfect bij de doelgroep. Door de e-commercekoppeling leveren we op dit moment al maandelijks 40.000 kinderboeken aan gezinnen in Nederland en Vlaanderen. We gaan meerdere productgroepen aanbieden in de toekomst.”

Er wordt gesproken met ondernemers in het buitenland om het uitgeefconcept over de landsgrenzen te kunnen aanbieden. Daarvoor wordt gesproken met lokale ondernemers. De eerste samenwerking wordt mogelijk in dit kwartaal nog getekend.

Foto: meagan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond