Deel dit artikel
-

Medisch bedrijf wil import Apple Watch verbieden na patentinbreuk

Medisch technologiebedrijf Masimo wil de Amerikaanse import op alle Apple Watches verbieden nu is vastgesteld dat Apple inbreuk heeft gemaakt op een van Masimos octrooien. Apple laat de horloges maken in China.

De strijd tussen de twee bedrijven kent een lange geschiedenis. In 2013 nam Apple naar verluidt contact op met Masimo om een ​​mogelijke samenwerking tussen de twee bedrijven te bespreken. In plaats daarvan, beweert Masimo, zou er sprake zijn geweest van een ‘gerichte poging om informatie en expertise te verkrijgen’.

Apple heeft inderdaad een aantal medewerkers van Masimo aangenomen, waaronder de Chief Medical Officer van het bedrijf, voorafgaand aan de lancering van de Apple Watch.

Een deel van het talent dat Apple heeft verworven heeft toegang tot handelsgeheimen, beweert Joe Kiani, CEO van Masimo Corp.

In 2020 klaagde het bedrijf Apple reeds aan wegens het stelen van handelsgeheimen en het schenden van 10 Masimo-patenten. Apple heeft onlangs teruggeslagen met een eigen tegenvordering.

Reuters meldt dat een Amerikaanse rechtbank Apple in het ongelijk heeft gesteld op een van de patentclaims.

De Amerikaanse International Trade Commission (USITC) gaat nu onderzoeken of er een importverbod op deze Apple Watches moet komen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond