Deel dit artikel
-

Meer dan 1 miljoen mensen wereldwijd boden op één of meer bijzondere objecten op Catawiki

Nog nooit is er zoveel geld uitgegeven aan online veilingen op Catawiki als in 2021. Wereldwijd brachten meer dan 1 miljoen mensen minstens één bod uit op het veilingplatform. Kopers gaven met een gemiddelde uitgave van meer dan 1000 euro, gezamenlijk ruim een half miljard euro uit aan bijzondere objecten.

2021 was ook het jaar voor nieuwe bezoekers: meer dan 50 procent van de bieders was in het tweede jaar van de pandemie voor het eerst op Catawiki. Ook in Nederland weten steeds meer ‘nieuwelingen’ de weg naar de online veiling wereld te vinden: van de 250.000 bieders op Catawiki dit jaar, gebruikte ruim 40 procent het online platform voor het eerst.

De populariteit van online veilingen is vooral zichtbaar binnen de jongere generaties, waar een toenemende interesse is te zien in het verzamelen van duurzame, ‘one-of-a-kind’ voorwerpen.

Nederlandse consumenten hebben in 2021 bijna 100 miljoen euro uitgegeven aan online veilingen op Catawiki. In 2021 bewees het platform een bron van inkomsten te zijn voor zowel de professionele als niet-professionele verkopers.

Interieurs & Decoraties, Juwelen, Moderne & Hedendaagse Kunst en Wijn staan internationaal bovenaan de lijst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond