Deel dit artikel
-

Meer dan 10.000 extra robots in distributiecentra Amazon

Amazon gaat dit jaar ten minste 10.000 robots extra inzetten in zijn distributiecentra. Dat vertelde CEO Jeff Bezos afgelopen week op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Seattle.

Op dit moment heeft Amazon een bescheiden robotleger van dertienhonderd. Eind dit jaar worden dat er minimaal tienduizend.

In 2012 kocht Amazon voor veel geld een fabrikant van robots voor distributiecentra. De e-tailer telde maar liefst 775 miljoen dollar neer voor Kiva Systems. Deze fabrikant maakt simpele robots die maar door één motortje worden aangedreven. Toch hebben ze genoeg kracht om een heel rek mee te torsen. In feite zijn het een soort mini-vorkheftrucks. Navigeren doen ze aan de hand van barcodestickers op de grond in distributiecentra. Botsingen komen zelden voor. Elke robot heeft zijn ingebouwde verkeersagent.

De schattingen zijn dat Amazon tot wel negenhonderd miljoen dollar (650 miljoen euro) per jaar kan besparen door robots in te zetten. Een gemiddelde bestelling kost tussen de 3,50 en 3,75 dollar om te verwerken, met robots wordt het twintig tot veertig procent goedkoper.

De robots moeten de bezorgingen gaan versnellen. Het bedrijf is hard bezig om zijn dagbezorgingen uit te breiden in elf Amerikaanse steden.

Waar de robots precies komen is niet bekendgemaakt. Wereldwijd heeft Amazon 96 disttributiecentra, waarvan meer dan veertig in de VS.

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter van der Linden

Robots die volledig het werk van mensen inpikken. Die robots moeten dan maar de belastingen en premies betalen dat normaal de werknemers deden. Als een robot 10 werknemers heeft vervangen, dan moet die robot dan maar voor 10 mensen gaan betalen. Per slot van rekening ontneemt die robot van die mensen hun broodwinning.
Stop deze ziekelijke ontwikkeling. Mensen horen te werken en niet de robots.

Erwin

Sluit me aan bij Peter, als deze ontwikkeling zo door gaat dan hebben heel veel mensen niet eens geld meer om te bestellen bij de webshops en dan graven ze hun eigen kuil … tuurlijk bestaat deze ontwikkeling al jaren, maar het wordt meer en meer geautomatiseerd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond