Deel dit artikel
-

Meer budget voor video-advertenties

Zeker 68 procent van de Amerikaanse adverteerders is van plan om het budget voor video-advertenties te verhogen. Negentig procent maakt het komend jaar sowieso gebruik van video. Dat blijkt uit onderzoek van Break Media.

Amerikaanse adverteerders zijn van plan om 32 procent minder uit te geven aan tv-reclame ten gunste van online video, aldus het jaarlijkse Digital Video Advertising Trends onderzoek van digitaal uitgever Break Media. Non-video display advertenties verliezen 45 procent van het budget.

“De groei gaat sneller dan we verwachtten”, zegt Andy Tu. “Dat hebben we te danken aan nieuwe advertentie- en tariefmodellen. Met name het Cost per View-model blijkt enorm populair, maar ook mobiele video-advertenties worden als een uitdaging gezien.”

Cost per View-modellen worden twee keer zoveel ingezet als een jaar geleden, maar Cost per Duizend en Kost per Klik worden ook gehanteerd. Pre-roll video-advertenties hebben nog steeds de voorkeur van adverteerders, andere formaten als in-banners en rich media overlay worden minder vaak toegepast.

Volgens Forrester werd dit jaar door Amerikaanse adverteerders 2 miljard dollar uitgegeven aan video-advertenties, in 2016 zal het gaan om 5,4 miljard.


Digital Video Advertising Trends 2012 – Watch MoreFunny Videos

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond