Deel dit artikel
-

Meer buitenlandse investeringen in Nederlandse glasvezelmarkt

Er is een groeiende interesse van binnen- en buitenlandse investeringsmaatschappijen in de Nederlandse glasvezelmarkt. In het afgelopen jaar hebben meerdere van deze partijen belangen genomen in bedrijven die actief zijn op de Nederlands markt. Dat concludeert Telecompaper.

De Zweedse investeerde EQT nam bijvoorbeeld CIF over, dat contracten heeft liggen voor glasvezelaansluitingen in nog minimaal 100.000 huishoudens. Arcus investeerde in E-Fiber, goed voor uitrolplannen naar minimaal 90.000 huishoudens. L2Fiber Rotterdam heeft naar eigen zeggen een investeerder bereid gevonden voor de aanleg van minimaal 300.000 homes passed (aansluitingen die nog niet zijn geactiveerd).

De Nederlandse glasvezelmarkt groeide tot het eerste kwartaal van 2018 naar een totaal van 2,7 miljoen homes passed, waarbij KPN (Reggefiber) ruim 82 procent voor zijn rekening neemt.

KPN geeft op dit geen prioriteit aan glasvezeluitrol, waardoor het marktaandeel daalt. Het bedrijf richt zich op upgrades van het DSL-netwerk en verglaast enkel nieuwbouwwijken.

Telecompaper verwacht dat KPN zijn FTTH-ambities uit concurrentieoverwegingen weer zal gaan vergroten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond