Deel dit artikel
-

Meer cryptobedrijven in de problemen door marktimplosie

Meer cryptobedrijven komen in de problemen door de onrust op de cryptomarkt. Zowel BlockFi als Crypto.com hebben ontslagen aangekondigd.

Beide bedrijven verstrekken leningen op basis van crypto’s en zijn daarmee vergelijkbaar met Celsius Network, dat de handel zondag moest stilleggen vanwege
‘extreme marktomstandigheden’. Dat nieuws zorgde ervoor dat de koersen nog verder onderuit gingen.

BlockFi maakte maandag bekend dat het 20 procent van het personeel zal moeten ontslaan. De twee oprichters van BlockFi, Zac Prince en Flori Marquez, schrijven in een een blogpost dat de marktomstandigheden een negatieve invloed hebben gehad op de mate waarin het bedrijf heeft kunnen groeien.

Crypto.com, gevestigd in Singapore, gaat vijf procent van de werknemers naar huis sturen.

Handelsplatform Binance heeft de opnames van Bitcoin weer hervat. Gisteren konden de systemen de verkooporders nauwelijks nog aan.

De onrust wordt vooral veroorzaakt door vrees voor te hard ingrijpen van centrale bankiers om de inflatie te beteugelen. Tegenwoordig zijn crypto’s gevoeliger voor macro-economische omstandigheden omdat crypto’s ook door institutionele beleggers worden verhandeld. De koers van de Bitcoin kwam dinsdagochtend aardig in de buurt van de 22.000 dollar.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond