Deel dit artikel
-

‘Meer gerichte ransomware-groepen en geavanceerder’

Onderzoekers van Kaspersky hielden in 2023 ongeveer 60 doelgerichte ransomware-groepen nauwlettend in de gaten, vergeleken met ongeveer 46 groepen in 2022, en ontdekten incidenten die wezen op samenwerking tussen doelgerichte ransomware-groepen.

In sommige gevallen verkochten groepen die bekend staan om het verhandelen van toegangspunten tot bedrijfsnetwerken en -systemen, de eerste toegangspunten aan geavanceerde ransomware-groepen die geavanceerdere aanvallen kunnen uitvoeren. Aangezien cybercriminelen meerdere stadia moeten doorlopen om een doelgerichte ransomware-aanval te lanceren, kunnen ze door dergelijke samenwerkingsverbanden tijd besparen en direct overgaan tot netwerkverkenning of infectie.

In 2023, het zevende jaar waarin Kaspersky een belangrijke bijdrage leverde aan het No More Ransom-initiatief , werden de gratis decoderingstools van Kaspersky meer dan 360.000 keer gedownload, waardoor meer dan 2 miljoen gebruikers die getroffen waren door ransomware hun gegevens konden herstellen. Ondanks deze belangrijke resultaten, zullen de betalingen voor ransomware in 2023 wereldwijd de 1,1 miljard dollar overschrijden, wat een ongekend hoog bedrag is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond