Deel dit artikel
-

Meer dan de helft van Gen Z en Millennials kijkt liever naar een streamingdienst dan de traditionele tv

Bijna een kwart van de Nederlanders kan zich geen leven voorstellen zonder streamingdiensten. Ondanks de kosten blijven streamingdiensten populair: meer dan de helft van Gen Z en Millennials kijkt liever naar een streamingdienst dan de traditionele televisie. Het gemiddelde onder Nederlanders ligt met 33 procent veel lager. Dit blijkt uit onderzoek van online consumentenadviseur Pricewise onder 1000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

In tegenstelling tot het gemiddelde van Nederlanders (28 procent) geeft een groter gedeelte van deze jongere generaties (45%) hun geld liever uit aan streamingdiensten dan aan een tv-abonnement. Zij sluiten ook vaker alleen een internetabonnement af. Dit in tegenstelling tot de oudere generaties, Generatie X (58%) en Babyboomers (79%), die nog altijd gaan voor een alles-in-één-pakket.

De kosten voor streamingdiensten stapelen zich snel op. Er zijn tegenwoordig nogal wat diensten: van Viaplay tot NPO plus en van Videoland tot het populaire Netflix. Allemaal met unieke content en rond de 5 tot 15 euro per maand. Een gedeelte van de jongeren sluit vaak voor één specifieke serie een abonnement af.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten van Heemskerk

Als je een onderzoek naar streamingdiensten doet naar GenZ en je neemt YouTube en Twitch niet mee dan vraag ik me af welke waarde dit onderzoek heeft? Dat het onderzoek van Pricewise is verklaart mogelijk e.e.a.. Die vergelijken televisie en internet abonnementen waarin de streamingdiensten worden aangeboden die wel in het onderzoek staan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond