Deel dit artikel
-

‘Meer kranten worden enkel elektronisch uitgegeven’

[Video] Uiteindelijk worden steeds meer kranten alleen elektronisch gepubliceerd”, aldus Erik Schut, President van WoodWing. Hij preekt weliswaar voor eigen parochie, maar ziet voor uitgevers een nieuwe business case weggelegd waar geld mee valt te verdienen.

WoodWing maakt software voor uitgevers om crossmediaal te kunnen publiceren. De klanten van het bedrijf van Schut zitten wereldwijd. Onder meer de iPad-app van Sports Illustrated komt uit de stal van dit Nederlandse bedrijf. Schut is vroeg op het iPad-verhaal ingesprongen. Bij de lancering van Apple’s tablet, had hij zijn eerste klant live op de iPad. “Onze omzet is momenteel tussen de 5 en 10 miljoen.”

Schuts bedrijf regelde al de workflow voor pubishers en heeft dat ook naar de iPad doorgetrokken. Met behulp van Woodwings software, kunnen uitgevers makkelijk nieuwe edities publiceren voor op de iPad.

Voor kranten ziet Schut een duidelijke business case. “Ze worden steeds meer elektronisch gepubliceerd, geef mensen een iPad en blijf op deze manier publiceren. Je ziet de trend dat de online tijd zich verplaatst van de webbrowser naar apps. Voor veel mensen werkt dat beter.”

Hij stipt nog wel aan dat het belangrijk is online content niet een op een over te zetten van het web naar de iPad. “Als iets lijkt op een website, zijn mensen niet bereid te betalen. Speel met de grafische mogelijkheden, dan zijn mensen wel bereid te betalen.”

Schut, die zich heeft aangemeld voor de Loey Awards, vindt Nederlands ondernemerschap op digitaal gebied, vergeleken met de Verenigde Staten maar halfbakken. “In Nederland is er weinig aandacht voor technologische innovatie. De hele cultuur is hier gewoon minder ondernemend dan in bijvoorbeeld Silicon Valley.”

WoodWing is te zien als een van de sprekers op Eday, 16 september in de Van Nelle ontwerpfabriek te Rotterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond