Deel dit artikel
-

Meer dan kwart Belgen bestelt bij internationale webshops op Black Friday

Ruim de helft van de Belgen is van plan om dit jaar te gaan winkelen op Black Friday, de uitverkoopdag bij de start van het feestdagenseizoen die uit de Verenigde Staten is overgewaaid. Onderzoek van Ingenico en YouGov laat zien dat vooral kleinere winkels zich opmaken voor de strijd.

Van de Belgische respondenten uit het onderzoek geeft 31 procent aan al eerder op Black Friday online gewinkeld te hebben en dat dit jaar weer van plan te zijn. 21 procent heeft nog nooit Black Friday-inkopen gedaan, maar is dat dit jaar wel van plan. Uit de betalingsdata van Ingenico blijkt dat in Europa op Black Friday gemiddeld 72 procent meer uitgegeven wordt dan op een normale vrijdag.

Het zijn vooral de lokale, kleinere retailers die dit jaar profiteren van Black Friday. 37 procent gebruikt nog wel bij voorkeur internationale webshops als Amazon.com en AliExpress, maar dat begint dus meer en meer een gelijkwaardige strijd te worden.

Verder valt op dat consumenten, behalve rechtstreeks via de website van de aanbieder, via een app (27 procent) en social media (10 procent), inmiddels ook via spraakassistenten als Alexa en Google Home aankopen doen (4 procent).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond