Deel dit artikel
-

Meer dan een miljoen bezoekers aan virtueel Tomorrowland

Dancefestival Tomorrowland is afgelopen weekend als videostream gehouden en trok in die vorm, verspreid over de continenten, al meer dan een miljoen streamkijkers. Optredens van DJ’s als David Guetta en Charlotte de Witte zijn komende weken tegen betaling nog terug te kijken.

Drie maanden werkte de organisatie van Tomorrowland in België keihard aan het omkatten van een fysiek naar een digitaal muziekfeest. Afgelopen zaterdag en zondag stonden de bekendste DJ’s weer achter hun booths, voor dansend publiek en onder koepels waar vuurwerk uitschoot. Het verschil met vorig jaar: de hele entourage, van publiek tot podium, was om computers gegenereerd.

De organisatie rekende erop dat zijn miljoenen fans voor deze editie het dansfeest op de tv thuis wilde afspelen. Het soort tickets dat men verkoopt, wijst erop dat het kijkers makkelijk werd gemaakt om vrienden uit te nodigen voor dansfeestjes in kleine kring.

Er waren zestig artiesten die verdeeld over acht podia optraden. Hun optredens werden vooraf opgenomen in vier videostudio’s verspreid over de wereld.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

(Bekijk op YouTube)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond