Deel dit artikel
-

Meer namen investeerders Newconomy bekend

Update Newconomy heeft vorig jaar het nettoverlies met 61 procent zien afnemen naar 27,2 miljoen euro. Dat is vrijdag nabeurs bekend gemaakt. Eerder kwamen twee nieuwe namen naar buiten van de groep investeerders die onlangs de schuld van Newconomy overnam. Het zijn Alex van Heeren, honorair-consul in Auckland, en Bernard Stuivinga, voorheen werkzaam bij PriceWaterhouseCoopers.

De namen werden vrijdag door FEM/DeDag onthuld. Het nieuws wordt bevestigd door directeur Peter Kuipers van Newconomy. Hij geeft toe dat de twee geld hebben gestoken in Pall Mall Capital Netherlands, het investeringsvehikel dat de vier miljoen euro bankschuld van Newconomy overnam. Achter dit bedrijf schuilen verschillende particuliere investeerders, waarvan tot nu toe alleen die van Willem Jan van den Dijssel bekend was gemaakt. Kuipers wilde niet zeggen of nu de namen van álle investeerders achter Pall Mall bekend zijn.

Van Heeren was volgens FEM/DeDag eerder betrokken bij een reddingsoperatie voor een noodlijdend beursfonds. Hij was één van de investeerders die via het Engelse Pall Mall Capital twee miljoen euro in softwarebedrijf TIE Holding stak.

Vorige week maakte Newconomy bekend nieuwe investeerders en nieuw management te hebben aangetrokken. Een groep particuliere investeerders, aangevoerd door de voormalige Krasnapolsky-directeur Willem Jan van Dijssel, neemt de schulden van het fonds over. Na goedkeuring door de aandeelhouders zal Van den Dijssel de huidige directie, bestaande uit Peter Kuipers en Cees van Steijn, vervangen. Newconomy wil zich meer gaan toeleggen op ondersteuning van bedrijven uit 'de oude economie'.

Uit de jaarcijfers van Newconomy blijkt dat het nettoverlies met ruim 60 procent is afgenomen naar 27,2 miljoen euro. Dit cijfer is opgebouwd uit een operationeel verlies van 3,5 miljoen euro (2000: 16,1 miljoen negatief) en een negatief resultaat op venture activiteiten van 22,9 miljoen euro (2000: 53,3 miljoen euro).

De omzet bestond in 2001 in belangrijke mate uit leaseopbrengsten voor een internetplatform dat door Newconomy Publishing was opgezet. De totale omzet bedroeg 0,2 miljoen euro. Op 26 februari 2002 volgt een Algemene Aandeelhoudersvergadering. Naast de vaststelling van de jaarrekening zal de participatie door Pall Mall Capital het belangrijkste agendapunt zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

mark

Al in een eerdere reactie heb ik mijn vertrouwen uitgesproken in de nieuwe eigenaren in Newconomy. Er werd toen enigszins smalend over gedaan. En het feit dat ik als bewijs van vertrouwen aandelen had gekocht werd eveneens weggehoond. Ik ben dus erg blij met de publiekelijke bekendmaking van deze heren aandeelhouders en hoop echt dat zij iets moois gaan maken van Newconomy. Al ben ik wel benieuwd of zij ook achter de terugkoop zitten van de Godlen Tulip handelsnaam en fanchise-organisatie. Het zou mij neits verbazen, want dat is immers meer in hun branche dan dat Tie, Ooip en dergelijke dat zijn. Wie kan, wil, mag hier iets meer over zeggen? (Misschien wel een uitdaging voor een va de journalisten van Emerce zelf. Nu zij gelieerd zijn aan Qoute kun je zelfs van synergie gaan spreken)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond