Deel dit artikel
-

Meer onderzoek naar overname Reggefiber

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat nader onderzoek doen naar de voorgenomen overname van Reggefiber door KPN. De toezichthouder vreest dat door de overname de oorspronkelijke voorwaarden bij het bedrijf gaan veranderen. Zo ontstaan er mogelijk beperkingen voor andere ondernemingen om gebruik te maken van de glasvezelkabel van KPN.

KPN krijgt door de overname volledige zeggenschap over het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Dat kan gevolgen hebben voor andere bedrijven die via de glasvezel internet-, telefoon- en televisiediensten aanbieden. ACM gaat onderzoeken of andere bedrijven die gebruik willen maken van de glasvezelkabel van KPN mogelijk uitgesloten kunnen worden door KPN of dat KPN beperkende voorwaarden kan stellen.

ACM is op dit moment ook bezig met een marktanalyse van de telecomsector. Een mogelijke uitkomst kan zijn dat ACM dominante telecomaanbieders verplicht om anderen toegang te bieden tot hun netwerk. De marktanalyse en het onderzoek naar de overname van Reggefiber lopen dan ook momenteel gelijk op.

Reggefiber is een gezamenlijke onderneming van Reggeborgh en KPN. Het bedrijf legt in Nederland glasvezelkabels aan en verzorgt ook het beheer. Op dit moment zijn via de glasvezelkabels van Reggefiber ruim 1,7 miljoen huizen aangesloten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond