Deel dit artikel
-

Meer streamers, vooral thuiswerkers

Nu Nederland anderhalf jaar nog steeds thuiswerkt, geven vooral thuiswerkers aan dat zij sinds corona vaker afleiding zoeken in de vorm van een scherm. Zo geeft de helft van deze groep aan meer schermtijd op de smartphone te hebben, kijkt 49 procent meer tv en ging bij 45 procent van de thuiswerkers de tijd voor video’s kijken via streamingdiensten omhoog. Dit blijkt uit representatief onderzoek dat is uitgevoerd onder 1000 respondenten door online consumentenadviseur Pricewise, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Ruim vier op de tien werkende Nederlanders zegt sinds de coronatijd meer te streamen, meer tv te kijken of een hogere schermtijd te hebben op hun mobiele telefoon.

Vooral thuiswerkers geven aan deze afleiding meer te gebruiken. Zo is het mobielgebruik bij 50 procent van de thuiswerkers en 48 procent van de deels-thuiswerkende Nederlanders gestegen. Deze schermtijd is bij slechts 28 procent van de niet-thuiswerkende Nederlanders gestegen.

Vooral het streamen van films en series nam tijdens corona flink toe in tijd. Vooral 18- tot 35-jarigen werken volledig thuis sinds corona. Deze groep kiest vaker dan de 35-plusser voor een telecomabonnement met enkel internet. Van de mensen die nooit thuiswerken, ziet maar een op de drie deze tijd toenemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond