Deel dit artikel
-

Meer dan twee miljard gebruikers voor Google G Suite

De kantoorsoftware van Google, G Suite, is over de grens van twee miljard gebruikers heengegaan. Om thuiswerkers beter te outilleren krijgen alle gebruikers tot juli gratis alle geavanceerde onderdelen van Hangouts ter beschikking.

Iedere maand maken nu meer dan twee miljard mensen zakelijk van gebruik van diensten als Gmail, Google Docs, Hangouts en Meet. Over de intensiteit daarvan weet Axios niets, maar Google heeft zich ontwikkeld tot een serieuze concurrent voor Microsoft met diens kantoorsoftware Office. Een derde speler in dit segment is Zoho.

G Suite maakt het voor gebruikers eenvoudig om overal met ieder gewenst apparaat te werken aan teksten, presentaties en databases. Onderling praten en samenwerken met collega’s gaat makkelijk. Google voegt steeds meer slimme trucjes toe, gedreven voor inzichten uit kunstmatige intelligentie, om het gebruik aantrekkelijker te maken. Bij mail zijn dat bijvoorbeeld voorgekookte antwoorden of bij Docs automatische tekstaanvulling.

Hangouts is de tool voor onderlinge communicatie: chat, audio- en videobellen. De premiumversie van deze dienst is komende drie maanden voor iedereen gratis te gebruiken. Vergaderingen kunnen per sessie 250 man bevatten, live streams kunnen tot 100.000 man aan en meetings kunnen op Drive worden opgeslagen.

Foto: Viiince TheKing (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

bert

Knap staaltje positief tellen. Ik denk dat 1,9 miljard van de zogenaamde G-suit gebruikers, een G-account hebben voor abbonementen op kanalen en comments op Youtube. De andere 100 miljoen zullen misschien ook wel eens een documentje typen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond