Deel dit artikel
-

Meer vaste contracten bij publieke omroep

Er komen meer vaste banen binnen de publieke omroep. Dat is één van de belangrijkste afspraken die is gemaakt in de nieuwe omroep cao. De FNV-leden konden zich tot maandag uitspreken over het eindbod en stemden in met een tweejarige cao.

Met een verhouding van minimaal 60 procent vast personeel en maximaal 40 procent tijdelijke contracten liepen de omroepen volgens de bonden flink uit de pas. De werkzekerheid zal in de komende cao periode toenemen, meer medewerkers kunnen rekenen op een vast contract.

Dat er onder personeel veel behoefte is aan meer vastigheid, bleek vorig jaar uit een enquête die FNV Media & Cultuur onder haar leden hield. Bijna alle ondervraagden (93 procent) gaven toen al aan dat zij vinden dat bij structureel werk ook een vast contract hoort.

Naast meer zekerheid hebben de bonden ook een loonsverhoging afgesproken.

De cao voor omroeppersoneel geldt voor alle werknemers van de publieke omroepen, zowel de landelijke als de regionale omroepen. Het gaat om 4900 mediamakers. Daarvan werken er 3600 voor de NPO (Landelijke omroepen) en 1300 voor de RPO (regionale omroepen.

De omroepen krijgen tot 1 januari 2024 de tijd om aan de nieuwe afspraak te voldoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond