Deel dit artikel
-

Meer winkels in Nederland dicht, hopen op omzet via webwinkels

Kledingketen Van Uffelen heeft zijn 41 winkels gesloten. De webshop blijft open en de klantenservice is bereikbaar, zo laat de retailer weten.

Herenmodezaak Oger sluit zijn winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Ook bij Oger komt de nadruk te liggen op de webshop. De retailer doet de winkel nog wel open voor persoonlijke afspraken.

Eye Wish sluit vanaf zaterdag 12.00 uur de meeste winkels. De webshop blijft wel open. Hetzelfde geldt voor de winkels van de ANWB.

Eerder gingen C&A, Dille & Kamille, Footlocker, GameMania, H&M, ICI Paris XL, Lego, Nespresso, VanHaren, WE fashion en Zara al over op sluiting van winkels. Ze doen het niet alleen vanwege het risico op besmetting, maar toch vooral vanwege de sterk teruggelopen omzet.

Een opmerkelijke uitzondering is HEMA. De winkels blijven zo veel als kan open. ‘Omdat we het belangrijk vinden dat ook in deze tijd HEMA een vertrouwde plek in de buurt is, waar iedereen zijn eerste levensbehoeften kan krijgen, zoals dagelijkse voeding, benodigdheden voor je baby en verzorgingsproducten blijven de HEMA winkels waar mogelijk open. Daar doen we met al onze collega’s ontzettend ons best voor, maar het zal de komende weken misschien niet altijd helemaal gaan zoals je van ons gewend bent.’

HEMA.nl blijft ook open. ‘Omdat we echt willen voorkomen dat je onnodig van huis gaat bieden we je tijdelijk aan om al je boodschappen vanaf een besteding van 15 euro gratis bij je thuis af te leveren.’

De horeca heeft inmiddels de weg gevonden naar Thuisbezorgd. 1300 nieuwe restaurants hebben zich aangemeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond