Deel dit artikel
-

‘Meerdere betaalmodellen Google Stadia’

Er komen meerdere manieren waarop gamers kunnen betalen om te spelen bij Googles gamingsplatform Stadia. Van pay per use tot aanschaf van een complete game, denkt topman Yves Guillemot van Ubisoft.

Het cloudmodel maakt het mogelijk om spelers passen te verkopen die recht geven enkele uren te spelen of dagen. Dat sluit automatisch ook niet uit dat er een maandkaart komt en, als afgeleide daarvan, dan abonnementsmodel. Technisch gezien staat Google niets in de weg om dat via de Play Store te regelen.

Guillemot zegt in een interview met Gamespot dat hij verwacht dat er veel betaalmodellen komen voor Stadia. Zijn gelijk zal ergens in de komende maanden al dan niet blijken als Google nadere details bekendmaakt.

Ubisoft heeft met zijn game Assassin’s Creed een jaar lang meegedraaid in Googles testen van het spelplatform.

Vorige week maakte het techbedrijf veel details bekend van Stadia. Maar niet het prijsbeleid. Games worden rechtstreeks gestreamd naar een Chrome-browser. Binnen vijf seconden staan spellen klaar zonder download en installatie. De toekomst van gaming past niet meer in een doos, zegt Google. Game-ontwikkelaars kunnen zonder al te ingrijpende aanpassingen hun werk compatibel maken met de cloudomgeving.

Foto: enot91 (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Google Stadia controller

Ben benieuwd of Google alle beloftes waar kan maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond