Deel dit artikel
-

Meerdere tv-programma’s on demand groter dan live

Het Netflix-gedrag ‘kijken wanneer je wilt’ wordt ook bij de videotheken van de Nederlandse omroepen steeds gewoner. Er zijn programma’s, niet de kleinste, die vaker on demand worden bekeken dan live.

Dat is af te leiden uit nieuwe kijkcijfers van SKO. De onderzoeker rekent voor dat er in november gemiddeld 32 minuten per dag uitgesteld werd gekeken. In oktober was dit 27 minuten. Het programma ‘The Masked Singer’ van 5 november had met 1,2 miljoen kijkers de meeste terugkijkers.

Het overzicht laat verder zien dat drie programma’s ‘maar’ voor veertig procent achteraf werden teruggekeken. Andere hits als ‘Even tot Hier’ en ‘Sinterklaasjournaal’ scoren steevast vijftig procent of hoger. Twee programma’s worden zelfs voor zestig procent niet meer live gekeken maar op een later moment.

De totale tijd die voor het televisiescherm werd doorgebracht kwam in november uit op gemiddeld 202 minuten per dag. In oktober was dit 188 minuten. De gemiddelde kijktijd naar televisiezenders over de gehele dag was 158 minuten. Hiervan werd 126 minuten live gekeken. Er werd gemiddeld 44 minuten per dag gekeken naar niet-televisie gerelateerde videocontent, zoals Videoland en Netflix. In oktober was dit 46 minuten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond