Deel dit artikel
-

‘Meerderheid van de Nederlanders weet (nog) te weinig over 5G’

Zes op de tien Nederlanders die zijn ondervraagd door Deloitte geven aan dat ze (nog) te weinig weten van 5G. Wereldwijd ligt dit percentage op 58 procent.

Wereldwijd verwacht 52 procent van de respondenten een betere connectiviteit te hebben na een overstap op 5G. In Nederland ligt dat percentage op 42 procent.

45 procent van de Nederlanders heeft geen mening en slechts 13 procent verwacht geen betere connectiviteit na een overstap op 5G.

Meer mensen zouden overstappen op 5G zodra het beschikbaar is in vergelijking met vorig jaar (17 procent), al ligt het percentage nog steeds vrij laag, op 23 procent. 8 procent van de Nederlanders zou overstappen op 5G als ze er goede dingen over zouden horen. Dit is 10 procent lager dan in 2019.

43 procent van de Nederlanders gelooft niet dat er gezondheidsrisico’s vastzitten aan (het gebruik van) 5G. De gezondheidsraad concludeerde eerder in een rapport dat er op dit moment géén bewijs is dat het 5G-netwerk schadelijk zou kunnen zijn.

Toch gelooft 17 procent van de Nederlandse respondenten dat er wél gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan 5G, terwijl 41 procent geen mening heeft of aangeeft het niet te weten. Wereldwijd ligt het percentage respondenten dat denkt dat 5G gezondheidsrisico’s met zich meebrengt op 21 procent.

Jongere leeftijdsgroepen zijn minder geneigd te geloven dat er gezondheidsrisico’s aan 5G zijn verbonden. 56 procent van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar gelooft niet dat er gezondheidsrisico’s aan 5G zitten. Een groot gedeelte van de leeftijdsgroep 45 – 54 en 55+ laat het antwoord nog in het midden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond