Deel dit artikel
-

Meest gezocht op Marktplaats in 2017: campers, spinners en oude iPhones

Tweedehands campers en caravans behoorden afgelopen jaar tot de populairste zoekopdrachten bij Marktplaats. Snelle stijgers binnen de zoekwoorden op de handelssite dit jaar zijn verder de Nintendo Switch, Fidget Spinners en Diamond Painting.

In 2016 stonden de hippe rolschoenen Heelys nog op de eerste plaats als snelst stijgende zoekwoord. Dit jaar zijn ze niet meer terug te vinden in de lijst. Wel spinners. Het zoekwoord Fidget Spinner staat na de Nintendo Switch op de lijst van snelst stijgende en opvallende zoekwoorden in 2017.

De handel in gebruikte kampeerauto’s en caravans is het afgelopen jaar 20 procent gestegen. Tweedehands campers zijn vooral in trek bij jongeren.

‘Gratis’ blijft net als in voorgaande jaren het meest gezochte trefwoord. Elke dag wordt dit zoekwoord gemiddeld 50.000 keer ingetypt.

Verder werd ruim 150.000 keer gezocht op Max Verstappen. Een succesvolle spaaractie van een supermarktketen en de eerste gesigneerde privéauto van Verstappen, een Mercedes Benz C63 coupe die in november werd geplaatst, was hier debet aan. Ook werd flink gezocht naar oudere iPhone modellen het afgelopen jaar toe. Bij iedere introductie van een nieuwe iPhone schoten de hoeveelheid zoekopdrachten op de handelssite omhoog.

De volledige Top-10 zoekwoorden op Marktplaats:

  1. Gratis
  2. Camper
  3. Fiets
  4. Caravan
  5. Kast
  6. Hoekbank
  7. IPhone 6
  8. Scooter
  9. Bank
  10. Eetkamerstoelen

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond