Deel dit artikel
-

Meeste consumenten shoppen 2023 online prijsbewuster

Drie kwart van de online consumenten zegt minder en prijsbewuster te gaan winkelen als gevolg van de stijgende kosten.

International Postal Corporation (IPC) uit België ondervroeg een brede groep shoppers naar zijn winkelgewoonten voor het nieuwe jaar. Van hen zegt 65 procent minder of niet meer online te zullen winkelen.

Het doel daarvan is vooral de uitgaven zo laag mogelijk te houden. Daar, zo hoort IPC, zoeken shoppers actief naar winkels die gratis bezorgen of click & collect bieden. Dat bespaart al een paar euro op verzendkosten. Naar de retourkosten is niet gevraagd, maar daarvoor zal hetzelfde gelden. Juist nu is er echter ook een beweging gaande waarbij retailers steeds makkelijker retourkosten in rekening brengen.

Een kwart van de respondenten zegt ook dat ze vaker in hun thuisland online willen winkelen. Dat geldt vooral voor mensen die makkelijk over de grens kopen. Hoe groter de afstand tussen winkel en klant, hoe hoger de bezorgkosten. Ook daarop wil men besparen als het enigszins mogelijk is.

Het IPC-onderzoek laat ook zien dat 28 procenten van de 33.000 ondervraagden aangeeft dat ze in 2022 al vaker de hand op de knip hielden.

Foto: Gauthier Delecroix (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond