Deel dit artikel
-

Meeste online fashion bestellingen vanuit Almere

In Almere is online fashion shoppen het populairst. Groningen komt op de tweede plaats. Dat blijkt uit een top 10 die Klarna, aanbieder van achteraf betaaloplossingen voor webwinkels, heeft samengesteld op basis van geanonimiseerde gegevens.

Klarna vergeleek tussen maart 2013 en maart 2014 het aantal online fashion-aankopen per duizend inwoners van de tien grootste Nederlandse steden.

In 2013 shopten Nederlanders voor 10,6 miljard euro online, volgens de Thuiswinkel Markt Monitor 2013. De online fashion-markt groeide met zeventien procent ten opzichte van 2012. In 2013 werd voor 1,3 miljard euro online via smartphone of tablet geshopt. Van alle online aankopen via smartphone en tablet is fashion veruit het grootst: in de eerste helft van 2013 bestond veertig procent van de online aankopen uit fashion-bestellingen.

Top 10 populairste steden online fashion-aankopen

1. Almere

2. Groningen

3. Breda

4. Enschede

5. Tilburg

6. Eindhoven

7. Rotterdam

8. Den Haag

9. Amsterdam

10. Utrecht

Emerce en Textilia organiseren volgende week dinsdag Emerce eFashion in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. eFashion is de jaarlijkse update over succesvol online marketing en e-commerce beleid voor de fashion branche.

Deel dit bericht

2 Reacties

Paul

Wel benieuwd naar een diepere analyse van deze cijfers. Wordt de top 3 van hoge online aankopen nu gekenmerkt door een lagere offline winkeldichtheid van een stad, of opleidingsniveau, of….?!

sander

Of de mensen in Almere willen alleen op rekening betalen? Conclusie: Onderzoek is op niets gebasseerd aangezien er in Amsterdam meer bestellingen kunnen zijn maar via ideal afgerekend worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond