Deel dit artikel
-

Meeste sint- en kerstinkopen al eind november gedaan

De week tussen Cyber Monday en Sinterklaas wordt de allerdrukste logistieke week voor e-commerce in Nederland van 2020. Het aantal pakketten ligt vermoedelijk 83 procent hoger dan een normale week in dit jaar.

Tot en met eind volgende week zullen webwinkels het nog betrekkelijk rustig hebben. Daarna, vanaf week 48, barst het winkelgeweld los. In de week erna ligt de piek. Dat voorspelt althans Sendcloud, een dienstverlener die webwinkels helpt hun verzendprocessen te optimaliseren.

Vorig jaar voorspelde Sendcloud uit Eindhoven nog dat de piek rond 18 december zou liggen, maar directeur Rob van den Heuvel heeft dat beeld achteraf bijgesteld. “Heel veel inkopen voor Sinterklaas en Kerst werden al gedaan tussen Black Friday en Cyber Monday.”

De komende e-commercepiek komt bovenop de coronapiek. Die staat voor het structureel toegenomen e-commerceverkeer sinds de uitbraak van het coronavirus in maart. Dat structurele toename bedraagt 22 procent bij de aangesloten vijftienduizend webwinkels.

Het Brabantse bedrijf draait zijn IT-architectuur grotendeels op AWS dus kan opschalen naar believen.

Een inventarisatie door Emerce doet vermoeden dat de fulfillment- en logistieke specialisten goed zijn voorbereid op de extra belasting van hun systemen richting het einde van het jaar.

Foto: Maria Eklind (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond