Deel dit artikel
-

Meeste smart tv’s in Europa

De meeste smart tv’s worden aan Europese landen geleverd. Dat blijkt uit cijfers van Strategy Analytics over 2013. Het aantal verscheepte slimme televisies groeide vorig jaar met 55 procent naar 76 miljoen stuks. Hun aandeel bedraagt nu al zo’n 33 procent van alle televisies.

Europa was vorig jaar goed voor 45 procent van de geleverde toestellen. Het marktaandeel van slimme televisies gaat dit jaar naar 44 procent en naar 73 procent in 2017. Tegen die tijd is dus het grootste deel van de televisietoestellen uitgerust met internet. En wat ook lijkt te veranderen: de internetfunctionaliteit lijkt ook daadwerkelijk te worden gebruikt.

Volgens David Watkins van Strategy Analytics zoeken fabrikanten ook steeds meer aansluiting bij andere apparatuur zoals tablets, wat het gebruik aantrekkelijker maakt.

Het percentage Nederlandse huishoudens met een televisie met directe toegang tot het internet is gestegen van 11 procent naar 17 procent, zo blijkt uit cijfers (pdf) van de Stichting Kijkonderzoek.

De meeste huishoudens in Nederland hebben de mogelijkheid om digitaal tv te kijken. De totale penetratie digitale tv-ontvangst is significant gestegen van 76 procent in 2012 naar 82 procent in 2013. Deze stijging wordt veroorzaakt door groei in digitale tv via de kabel, IPTV en glasvezel. Het percentage huishoudens dat digitale tv via de ether ontvangt is gedaald van 11 procent naar 9 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond