Deel dit artikel
-

‘Meeste startups buiten Londen’

Ondanks de promotie van de Londense techcluster Tech City of Silicon Roundabout blijkt dat 74 procent van de digitale startups in Engeland buiten Londen te zijn gevestigd. Dat valt te lezen in een nieuwe studie van Tech City UK.

Clusters die het goed doen qua omzet vind je buiten Londen ook in Manchester, Belfast, Sheffield en Zuid Wales. Gemeten naar het aantal bedrijven scoren Cambridge, Edinburgh en Brighton hoog. Techstartups groeien het hardst in Liverpool en Bournemouth. Niet in Londen.

Opmerkelijk omdat premier David Cameron in 2011 zijn visie ontvouwde van Tech City, een cluster van techbedrijven in Oost Londen. Die moest Silicon Valley gaan evenaren. Mogelijk moet de focus nu verlegd worden. Wel trokken Londense techbedrijven alleen al in de eerste negen maanden van 2014 één miljard dollar aan investeringen aan.

In totaal verdienen 1,5 miljoen Britten hun brood met digitale activiteiten, dat is 7,5 procent van de Britse beroepsbevolking. Het in ook de sector die het hardst zal zijn gegroeid in 2020.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond