Deel dit artikel
-

Meesterbakker Robèrt start online platform voor thuisbakkers

Meesterbakker Robèrt van Beckhoven, bekend van televisie, lanceert online bakplatform ‘Meesterlijk van Robèrt’. Hij wil het gemodder met internetrecepten uit de Nederlandse keukens weghalen en een gids zijn die de professionele kneepjes van het vak leert.

De site Meesterlijkvanrobert.nl biedt recepten en instructies voor brood, cake, taart en koekjes. In eerste instantie is het vooral geschreven, printbare tekst. Op termijn moeten er meer video’s komen en ook live streams van baksessies. Daarmee richten de makers zich op hobbybakkers thuis.

“We krijgen ontzettend veel vragen van thuisbakkers over mislukte baksels en wat er mis kan zijn gegaan. Vrijwel altijd blijkt dan dat er een of ander recept van internet is geplukt van iemand die in hart en ziel geen bakker is. Dat frustreert me. Bij ons leer je bakken vanuit de basis. We willen thuisbakkers een plek bieden waar ze recepten en informatie vinden die kloppen.” De kok die zondagsavonds figureert in Heel Holland Bakt zegt in een persbericht verder: “Met goede recepten en tips kun je meer dan je denkt. Die handvatten bieden wij. Hetzelfde geldt voor trucjes waarmee we in de bakkerij handiger en sneller kunnen werken – daar wordt bakken nog leuker van.”

Bezoekers worden verleid om zich te registreren voor toegang tot extra’s en ze worden gewezen op het tijdschrift dat de bakker uitgeeft. Aan het begin van de coronacrisis opende Van Beckhoven bovendien een webwinkel waar naar verwezen wordt. Destijds was daar het assortiment van de bakkerij te bestellen. Nu biedt de winkel ook ingrediënten en bakmaterialen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond