Deel dit artikel
-

(eWeek) Meet the Master: Michael B. Johnson

Tijdens de eWeek, begin november, organiseert iMMovator een exclusieve Meet the Master-sessie met Michael B. Johnson van de legendarische digitale animatiestudio PIXAR. Emerce haalt Johnson naar Emerce eDay.

Johnson, ook wel The wave genoemd, werkt al bijna twintig jaar bij een van de meest succesvolle animatiestudio’s ter wereld. In 1993 begonnen als stagiair klom hij op als hoofd van The Moving Pictures Group. Een van zijn belangrijkste taken is het aansturen van het creatieve proces bij alle PIXAR-films.

Voor hij begon bij PIXAR studeerde Johnson aan het prestigieuze MIT, waar hij promoveerde in Media Arts & Sciences van het MIT Media Lab.

Tegenwoordig maakt hij deel uit van het PIXAR-studioteam, en is hij als hoofd van het pre-production engineering & designteam verantwoordelijk geweest voor films als Up (2009), Brave (2012) en Monsters University (2013). Zijn hoofdtaak is het verzorgen van alle (software) funderingen voor zowel de Story-, Art- als Editorial-afdelingen. Zo staat hij figuurlijk aan het letterlijke begin van iedere nieuwe PIXAR-film.

Tijdens de Meet de Master sessie op 7 november in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam, kun je vragen te stellen aan Johnson.

Wil je deze gratis sessie bijwonen, vul dan het online aanmeldformulier in, en geef kort aan waarom je graag bij deze unieke kans aanwezig wil zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond