Deel dit artikel
-

Mendi: elastisch brein

Een apparaat om de scherpte en elasticiteit van je hersenen mee te oefenen. Dat is de belofte van Mendi. Of ‘de Mendi’, als het ooit een hit wordt en zo een zelfstandig naamwoord.

De eerste signalen zijn in elk geval positief. Het kickstarterproject (50.000 euro gezocht) was tien keer overtekend en bij de gelegenheid van een gratis try-out verschenen er duizend Zweden in Stockholm om de braintrainer te testen. Met behulp van de verkregen feedback werd het product, een soort hoofd- of haarband, verfijnd en half april op de markt gebracht. De drager van dit apparaat doet op zijn telefoon oefeningen om zijn hersenen te trainen.

De Mendi, laten we er maar een eigennaam van maken, meet hoe goed je de ‘puzzels’ doet en als drager krijg je direct nieuwe uitdagingen voorgelegd. Tien à vijftien minuten trainen per dag levert al resultaten, beloven de Zweden. Kies maar: rust, beter leren, meer creativiteit en meer energie. Eigenlijk alles dat meditatie ook belooft, maar dan via een andere route. Cognitieve training, want daar hebben we het over, geschiedt inderdaad via online games, het uitvoeren van uitdagende opdrachtjes, cardiovasculaire fitness training of iets nieuws leren: dance, art, and music. Regelmatig kruiswoordpuzzelen werkt ook.

Specificaties
Features: breinsensoren, accelerometer & gyroscoop, vibrator
Kleuren: wit/oranje, grijs textiel
Connectie: bluetooth
App: iOS/Android
Batterijduur: 5 uur (20-30 sessies)
Charging: USB Type-C
Gewicht: 55 gram
Prijs: 499 euro
Site: mendi.io

Dit artikel verscheen eerder in de mei-editie van Emerce Magazine #177.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond