Deel dit artikel
-

Messagebird koopt concurrent Highside

Cloudcommunicatieplatform Messagebird versterkt zijn team met de overname van de eveneens Amsterdamse concurrent Highside. Omdat de productportfolio’s ook sterk overlappen, koopt Messagebird ook marktaandeel.

Zojuist maakte Messagebird bekend dat het de onderneming van directeur en oprichter Martin Savelsberg heeft overgenomen. Hoeveel geld daarmee gemoeid is, houden ze voor zich. Wel vertelt koper Robert Vis dat hij de recente investering van zestig miljoen dollar deels voor deze transactie aanwendde.

Vis koopt met het vijftien jaar oude Highside behalve een groot ervaren ontwikkelteam ook specifieke expertise op het gebied van telefonie. “Hun spraakplatform bleek een perfecte aanvulling op onze productsuite.” Verder overlapt het aanbod van beiden partijen grotendeels. Ze bieden telecomdiensten als voice, sms, chat aan op de zakelijke markt. Highside zegt dagelijks een miljoen spraak- en tekstberichten te verwerken.

Niklas Zenström van Atomico noemde Vis eerder deze week ‘een van Europa’s interessantste oprichters’:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Vrijwel exact een jaar geleden was Vis in gesprek over de verkoop van Messagebird aan een directe concurrent een proces dat uiteindelijk strandde. “Over vijf jaar kopen we hen”, aldus de ondernemer tegen zijn team over de niet bij name genoemde gesprekspartner.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond