Deel dit artikel
-

MessageBird koopt specialist in videocommunicatie

Het Nederlandse cloudgebaseerde communicatieplatform MessageBird breidt zijn dienstenwaaier met videobellen uit middels de overname van het Amsterdamse 24sessions. Minder zichtbaar maar strategisch minstens zo belangrijk is de aankoop van een managementplatform voor klantgegevens, Hull.

Eerder vanmiddag kondigde MessageBird de twee overnames aan zonder de financiële details te noemen. 24sessions is een bedrijf met 45 werknemers en 1,5 miljoen dollar venture capital aan boord. Hull uit Atlanta heeft veertien man personeel en haalde eerder 5,1 miljoen dollar groeigeld op.

Videospecialist 24sessions brengt techniek aan boord waarmee klanten van MessageBird videobellen richting de consument faciliteren. Dat is een uitbreiding op het huidige portfolio met daarin SMS, RCS, Whatsapp, voice en e-mail.

De diensten van Hull worden achter de kanalenwaaier van directeur Robert Vis (foto) geplaatst. De Amerikanen, met een Parijs’ kantoor, bieden een platform waarmee MessageBirds klanten informatie over hun eigen klanten kunnen opslaan, be- en verwerken, synchroniseren en inzetten voor commerciële exploitatie. Dat platform kent koppelingen met onder meer Salesforce, Hubspot en Zapier.

Vis haalde eind vorig jaar tweehonderd miljoen dollar venture capital op tegen een waardering van, naar verluidt, drie miljard dollar. Messagebird bevindt zich op de markt met partijen als Twillio, CM.com en Sinch.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond