Deel dit artikel
-

Messenger wordt veelzijdig ontwikkelplatform

Bedrijven kunnen binnenkort via Facebook Messenger rechtstreeks met klanten communiceren via Messenger Business. Klanten kunnen bijvoorbeeld restaurants boeken of de bezorging van bestelde artikelen volgen. Dat heeft het bedrijf zojuist aangekondigd.

Zoals verwacht heeft CEO Mark Zuckerberg vanavond op de ontwikkelaarsconferentie van Facebook aangekondigd dat Messenger een ontwikkelplatform wordt.

Binnen Messenger kunnen gebruikers mini-apps installeren om zo de functionaliteit uit breiden, bijvoorbeeld om andere lettertypes te selecteren. Sportzender ESPN heeft een app voor korte videoclips. Een andere app is Giphy, waarmee GIF-plaatjes kunnen worden gezocht. Andere apps luisteren naar namen als JibJab, ClipDis, Memes, Kanvas en Majisto Shot.

Zo’n veertig apps ondersteunen Facebook Messenger. Al eerder werd een betaaldienst voor Messenger gelanceerd.

Met deze uitbreidingen kan Facebook beter de concurrentie aan met rivaliserende chatapps WeChat of Line, die een groot aantal functionaliteiten herbergen.

Facebook kondigde ook een gratis analyticsprogramma voor appontwikkelaars aan. Die zal in de zomer verkrijgbaar zijn. De tool geeft inzicht in wie er op appadvertenties in Facebook klikt. De nieuwe dienst betekent concurrentie voor veel kleinere bedrijven als AppsFlyer, TUNE, Adjust en Kochava.

Het sociale netwerk heeft ook software aangekondigd voor zijn mobiele appontwikkekplatform Parse. Die moet straks ook met toepassingen uit de internet of things samenwerken.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond