Deel dit artikel
-

Met pizza meer mans

Hoe behoud je goed personeel? Simpel: geef meer dan een goed salaris. Geef uw personeel pizza!

Een auto van de zaak wekt nog niet genoeg interesse. Tot de employee benefits behoren tegenwoordig naast vliegtickets en boeken ook pizza's, die via intranet met korting worden gekocht.

"We krijgen die vraag wel vaker, of we niet met een typische hoogconjuctuur activiteit bezig zijn", zegt directeur Harold Elfrink van Max@Work, een van de aanbieders van dergelijke diensten. "Maar het gaat juist nu om het vasthouden van de medewerkers die waardevol zijn."

Concurrent IntraStore schat dat er momenteel "rond de tienduizend mensen" in Nederland 'kopen via de baas'. Het bedrijf sloot begin dit jaar een contract met Travel24.com, waarmee ook korting op vliegtickets tot de bedrijfsvoordeeltjes kunnen behoren. Een van de klanten van IntraStore is Exact, dat mensen die overwerken 'gratis' een pizza laat bestellen via het intranet. "Dat blijkt een groot succes", laat Frank Dobbelsteijn, een van de oprichters van IntraStore weten.

Max@Work biedt ook een 'webshop' aan, die gevuld is met producten van ondermeer Megapool en eBookers. Maar het bedrijf richt zich met zijn product MaxBenefits meer op het stroomlijnen van de communicatie tussen werkgever en werknemer. Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld online zien hoe het staat met de pensioenopbouw, hoeveel vakantiedagen er nog zijn, en wat het inleveren van die vakantiedagen aan geld zou kunnen opleveren.

De achterliggende gedachte van deze 'employee benefits providers' laat zich raden: besparing en personeelsbinding. "Onze slogan is: why recruit if you can retain", zegt Elfrink van Max@Work. En wat kost dit de werkgever die IntraStore inhuurt? "Maandelijks per werknemer de prijs van twee kopjes koffie."

Enkele employee benefits providers: Maxatwork.nl, IntraStore .nl, SwinxX.nl, Eurobenefits .com (Europees), Xylo.com (Amerikaans).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond