Deel dit artikel
-

Meta investeert 2,5 miljoen dollar in onafhankelijk academisch onderzoek in Europese landen

TNO krijgt voortaan geld van Meta voor onafhankelijk academisch onderzoek in Europa. Via het XR Programs & Research Fund onderzoeken academici in zeven Europese landen hoe metaversetechnologieën zich gaan verhouden tot privacy, veiligheid, inclusiviteit en de toekomst van werk. Hiervoor is 2,6 miljoen dollar beschikbaar.

Het onderzoek van de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) richt zich op de toekomst van werk en wordt geleid Omar Aziz Niamut en Sylvie Dijkstra-Soudarissanane. Zij onder meer kijken naar de nadelen van werken op afstand zullen en hoe VR of AR een rol kunnen spelen.

De metaverse verandert de manier waarop mensen met elkaar in contact komen, zowel in sociale kringen als op het werk. Deze nieuwe fase van het internet leidt tot nog hechtere sociale ervaringen dan die we vandaag de dag online gewend zijn., zegt Meta. Maar de technologieën die de metaverse mogelijk maken, moeten inclusief zijn. Het is belangrijk dat mensen zich veilig voelen om de technologieën te gebruiken.

Tot de huidige Europese partners behoren onder meer Women In Immersive Tech, dat vrouwen en ondervertegenwoordigde groepen ondersteunt bij het aansturen van de virtuele, augmented en mixed reality-sectoren in Europa, en The Youth Bureau, dat de stem van jongeren bij de ontwikkeling van de metaverse wil versterken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond