Deel dit artikel
-

Meta keert voor het eerst dividend uit

Meta keert voor het eerst in zijn 20-jarig bestaan dividend uit aan aandeelhouders. ‘We hebben veel vooruitgang geboekt met onze visie op het bevorderen van AI en het metaversum’, aldus Mark Zuckerberg, CEO van Meta.

Meta is van plan om voortaan elk kwartaal 0,50 dollar aan dividend uit te keren, met een totaal van 2,00 dollar per jaar. Beleggers reageerden positief op het nieuws. De koers herstelde zich flink na het dieptepunt van 2020.

De omzet in het vierde kwartaal steeg 25 procent, van 32,1 naar 40,1 miljard dollar. De winst steeg zelfs 200 procent naar 14 miljard.

Voor heel 2023 bedroeg de omzet 134 miljard versus 116 miljard een jaar eerder.

Meta eindigde het jaar met 3,1 miljard dagelijks actieve gebruikers.

Voor het komende jaar houdt Meta wel rekening met flink hogere kosten. Voor dit jaar mikt Meta nog altijd op een bedrag van 94 tot 99 miljard dollar aan investeringen.

Reuters meldt dat Meta aangepaste chips gaat gebruiken die gericht zijn op het ondersteunen van kunstmatige intelligentie. Met die chip wil Meta minder afhankelijk worden van de huidige leverancier Nvidia. Meta verwacht honderden miljoenen dollars aan jaarlijkse energiekosten en miljarden aan chipaankopen uit te sparen.

Mark Zuckerberg heeft woensdag in een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat zijn excuses aangeboden aan de ouders van kinderen die mentale schade hebben opgelopen door het gebruik van zijn sociale media.

Zuckerberg was een van de CEO’s die in de Senaat door parlementsleden werden ondervraagd over de negatieve impact van sociale media.

In oktober werd bekend dat Meta door meer dan 20 Amerikaanse staten voor de rechter wordt gesleept omdat Facebook en Instagram jonge gebruikers zouden uitbuiten voor winst en hen schadelijke content laten zien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond