Deel dit artikel
-

Meta presenteert Nederlandse ‘Creators of Tomorrow’

Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook en Instagram, maakt de namen bekend van de Nederlandse ‘Creators of Tomorrow’. Een powerlijst van tien ondernemende en innovatieve creators die met sociale media een onderneming starten.

De tien talenten uit Nederland sluiten zich aan bij creators uit 15 verschillende landen. Deze opkomende creators worden een jaar lang begeleid en krijgen toegang tot speciale (internationale) creator events en inspirerende sessies. Verder ontvangen zij een financiële bijdrage die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor betere apparatuur of montagesoftware.

De 10 Nederlandse Creators of Tomorrow

Isabelle Udo
Isabelle Udo is digitaal kunstenaar en oprichter van videOrbit Studio in Amsterdam. Hier maakt ze uitgebreide AR-ervaringen, NFT’s en digitale mode in de metaverse. Onlangs heeft ze ook Code Couture opgericht met Lucas Guzman en Martijn Steinrucken. Isabelle is gespecialiseerd in het in real time weergeven van kunstwerken op het snijvlak van verschillende nieuwe mediatechnologieën.

Daan van der Lecq
Daan staat bekend als Chef van der Lecq. Door de Covid-pandemie is hij weer teruggevallen op zijn passie voor koken. Hij maakt vlotte video’s waarin hij spectaculaire gerechten toegankelijk maakt. Daan werkt daarnaast veel samen met lokale zaken en bekende chefs.

Saber Aidarus
Saber laat de wereld kennis maken met zijn skills als animator onder de naam PapaSaber. Een geanimeerde comedyshow die herkenbare content maakt met Saber zelf als cartoonkarakter. De cartoons geven zijn belevingswereld weer als zwarte jonge man met soms een verwijzing naar zijn Somalische roots.

Thijmen van Gelderen
Thijmen van Gelderen heeft een grote voorliefde voor kamerplanten en deelt deze passie al sinds 2017 met de wereld via zijn account. In zijn kleine appartement houdt hij meer dan 60 planten in leven. Door middel van grappige en educatieve content leren zijn volgers hoe je het verzorgen van planten in de vingers krijgt.

Aaron Delucoire
Aaron Delucoire vindt het belangrijk om mensen te inspireren en in staat te stellen zichzelf te zijn; met name mensen in de queer-gemeenschap en zij die geen stem hebben of bang zijn om hun stem te laten horen. Met ongelooflijke make-up creaties is Aaron’s platform een waar kunstwerk.

Boukje Rekker
Boukje Rekker’s happy place is waar ze digitale kunstwerken kan maken in Photoshop. Op haar account nodigt ze haar volgers uit in haar creatieve wereld en bouwt ze een community op waar verschillende creatievelingen samenkomen en elkaar ondersteunen.

Lola Pani
Het is Lola’s missie om te laten zien dat iedereen mooi is op zijn of haar eigen manier. Met haar inclusieve content draagt ze uit dat mensen goed zijn zoals ze zijn. Zo draagt ze bij aan body positivity en acceptatie.

Lucas Guzman
Lucas Guzman is één van die creators die het internet creatiever en innovatiever maken. Deze Argentijn woont inmiddels 14 jaar in Amsterdam en heeft zichzelf alles aangeleerd om nu specialist te zijn in AR, VR en NFT’s.

Eva Glasbeek
Eva is een fotograaf en filmmaker die zich voornamelijk richt op fashion videografie en artistieke projecten. Met kleuren, kadrering en settings vertelt ze meer dan alleen een verhaal. Haar kennis en ervaring deelt ze door middel van leerzame tips en tricks op Instagram. Hiermee inspireert ze creatieve jongeren om – net als zij – hun hart te volgen en hun dromen achterna te gaan.

Linsey Sijmons
Linsey Sijmons a.k.a. Linsey Mouse is één van de meest innovatieve en onderscheidende Art Directors & Graphic Designers. Ze creëert scroll-stopping content en deelt haar expertise in internationale workshops en masterclasses. Haar stijl: het mixen van tegengestelde werelden met een vleugje CMYK.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond